Hoe drink je rode wijn zonder paarse tanden te krijgen?

Wijnvideo

- 01:25 min.

Je kent het wel: zit je gezellig rode wijn te drinken en dan kom je er voor de spiegel achter dat je al de hele avond paarse tanden hebt. Wat kun je hiertegen doen?

Handige tips
Jammer genoeg bestaat er geen wondermiddeltje tegen het paars worden van je tanden als je rode wijn drinkt. De stoffen die in de schil van de druif zitten geven nu eenmaal kleur aan de wijn en dus ook aan je tanden. Van de ene rode wijn verkleuren je tanden sneller dan van de andere. Drink daarom liever lichtgekleurde wijnen als je paarse tanden wilt voorkomen.

Liever oud
Hoe jonger de wijn, hoe meer kleur. Kijk daarom goed naar het jaartal op de fles. Als je een oudere rode wijn drinkt heb je over het algemeen minder last van paarse tanden.

Water bij de wijn
Dit is ook een makkelijke tip: drink tussendoor veel water. Dit zorgt ervoor dat het zuur van de wijn het glazuur van je tanden minder aantast, waardoor je tanden dus minder snel paars worden.

Las een poetsbeurt in
Het klinkt misschien gek, maar het helpt echt om tussendoor even je tanden te poetsen. Gewoon met wat water en een tandenborstel, zodat je ook daarna de wijn nog goed proeft. Zo zorg je ervoor dat je tanden minder snel paars worden door het drinken van rode wijn.