Kip teriyaki met paprika

Receptvideo

- 02:40 min.

Wil je vanavond een Japanse maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan deze receptvideo voor kip teriyaki met knapperige puntpaprika.

Marineren
Schil en rasp 1 centimeter verse gember. Meng de gember met 1 eetlepel sesamolie en pers er 1 teen knoflook boven. Leg er 8 kipfilethaasjes in en laat 15 minuten afgedekt staan. Doe ondertussen 4 eetlepels Japanse sojasaus, 4 eetlepels mirin en 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

Zoete puntpaprika
Halveer 2 zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de puntjes en eventuele draden van 200 gram peultjes en snijd de peultjes in reepjes. Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 minuten rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 minuten stoven.

Roerbakken
Verhit ondertussen 2 eetlepels arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en 300 gram gesneden spitskool 4 minuten. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer de groenten met de kip. Zo maak je kip teriyaki met paprika.