Scotch eggs

Receptvideo

- 03:24 min.

Klassiek Engels recept voor scotch eggs: gekookte eieren met een knapperig korstje. Ideaal als borrelhapje en een eitje om te maken met deze receptvideo!

Britse eieren
Kook 9 eieren 5 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verdeel 4 hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het vlees met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.

Scotch eggs frituren
Verhit 1 liter zonnebloemolie in een ruime pan of frituurpan tot 180 graden. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rooster 3 sneetjes witbrood in de broodrooster goudbruin. Doe 50 gram bloem in een diep bord. Klop 1 ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.

Frituur de eieren in 3 delen in 4 minuten goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise. Zo maak je scotch eggs.