Picanha met kruidenrub

BBQ

- 03:30 min.

Benten, barbecueër pur sang, maakt in deze BBQ-video een lekker malse picanha met een mediterrane kruidenrub. Het broertje van de kogelbiefstuk. Man loves meat, right?

Gasbarbecue
Een gasbarbecue is het beste voor dit recept, omdat je daarmee de temperatuur precies kan regelen. Kijk voor de BBQ uit deze video en meer barbecues op bol.com.

Kruidenrub maken
Vijzel 2 eetlepels venkelzaad goed fijn. Voeg 4 tenen knoflook en een halve theelepel zout toe en maal tot je een gladde pasta hebt. Meng het rasp van 2 sinaasappels, 4 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels tijm en 1 theelepel chilipoeder door de rub.

Vlees grillen
Dep 1 kilo picanha (op kamertemperatuur) goed droog. Snijd het vet kruislings in, zodat hij straks niet gaat krullen. De rub mag je er lekker stevig inwrijven, kijk zo.

Zorg dat je vuur goed hoog staat en leg het vlees dan met de vetrand naar beneden op het rooster. Gril 3 minuten. Het vuur mag nu lager, even omdraaien en dan 20 minuten laten grillen op een kerntemperatuur van 56 °C.

Haal het vlees van de barbecue. Als je het vlees direct gaat snijden, dan zal er veel sap verloren gaan en dat is zonde. Laat daarom 10 minuten rusten in aluminium folie. Snijd het vlees daarna met een scherp mes in dunne plakken.