Baba ganoush

BBQ

- 02:55 min.

Benten, barbecueër pur sang, gaat voor Midden-Oosters. Baba ganoush is een perfecte dip voor bij de barbecue. Gaar de aubergines op de barbecue voor een echte barbecuesmaak.

Barbecue aansteken
Begin met de rooksnippers. Week ze een half uur in ruim water. Steek de barbecue aan en schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Kijk voor de BBQ uit deze video en meer barbecues op bol.com.

Aubergines insnijden
Halveer 2 aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft. Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en duw ze in het vruchtvlees van de aubergines. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.

Aubergines grillen
Strooi wat rooksnippers op de houtskool. Leg de aubergines op het deel van het rooster waar geen houtskool onder ligt. Doe de deksel op de barbecue. Laat de aubergines ongeveer 20 minuten garen en roken. Neem van het vuur als het vruchtvlees gaar is en goudbruin is gekleurd.

Baba ganoush maken
Schep het vruchtvlees met de knoflook uit de aubergines in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Knijp een halve citroen uit over de aubergine. Doe er 10 gram koriander en 2 theelepels tahini bij en maal in 10 seconden tot een dikke puree. Even proeven of er nog zout bij moet. Breng op smaak en klaar is je baba ganoush.