Risotto alla Milanese

Receptvideo

- 01:41 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept met risotto? Dan moet je deze klassieker zeker eens proberen: risotto alla Milanese met saffraan.

Snijden
Schil 125 gram winterpeen en snijd in blokjes. Snijd 3 stengels bleekselderij in boogjes en snipper 1 ui. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Snipper 2 sjalotten en rasp 50 gram Parmezaanse kaas.

Bouillon maken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de peen, bleekselderij en ui 3 minuten. Voeg de knoflook, 4 mergpijpjes en anderhalve liter water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur anderhalf uur trekken. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Leg de mergpijpjes op een bord.

Gele kleur door saffraan
Verwarm 25 gram boter in een hapjespan en bak de sjalot 10 minuten op laag vuur. Schraap ondertussen het merg uit de mergpijpjes. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe 300 gram risottorijst bij de sjalotten en bak 4 minuten. Voeg 2 zakjes saffraan en het merg toe.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Draai het vuur uit en voeg 25 gram boter en de kaas toe. Laat met de deksel op de pan 5 minuten staan.