Ingelegde zalm

Receptvideo

- 00:56 min.

Serveer je zalm deze kerst eens anders en pekel hem van te voren! Dat kost wat tijd, maar de vis krijgt er een heel bijzondere smaak door!

Zoutkorst maken
Doe 1 tl korianderzaad en 1 tl peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng met 2 el witte basterdsuiker en 2 el jonge jenever door 300 g zeezout.

Zalm in zoutkorst leggen
Dep 650 g zalmfilet droog en bestrooi rondom met 2 el gedroogde peterselie. Leg in een brownievorm en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie. Zet een tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.

Remoulade maken
Snijd 1 el kappertjes fijn. Meng met 4 el mayonaise, 4 el crème fraîche, 1 tl mosterd, een ½ el peterselie en 2 el augurkenblokjes tot remoulade. 

Ingelegde zalm serveren
Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf. Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier. Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met 1 el peterselie. Rooster sneetjes brood van een petit beurre en serveer met 40 g veldsla en remoulade bij de zalm.

TIP Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
TIP Heb je geen brownievormen? Zorg voor 2 ovenschalen van gelijke grootte.
TIP Geen alcohol? Geen probleem! Laat de jenever achterwege.

Let op: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.