DIY döner met kip

Leuk & snel

- 00:27 min.

Een zelfgemaakt broodje döner van kip uit de oven is een stuk verantwoorder dan die van de snackbar. Tag die döner dude die deze DIY variant uit de oven sowieso een keertje moet maken!

HAPJE – 6 PORT. – 30 MIN. + 1 UUR OVENTIJD

INGREDIËNTEN
600 g kipfilet
20 g shoarmakruidenmix
3 el traditionele olijfolie
1 grote ui
1 kg buitenbeentjes paprika
500 g rode uien
1 Turks brood (afbak)
6 el knoflooksaus
6 tl smokey sriracha hot sauce
1 grote tapasprikker

Huisgemaakte döner
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 dunne plakken en doe in een kom. Voeg de shoarmakruiden en de olie toe en meng. Halveer de grote ui en zet met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de grote tapasprikker in het midden van de ui. Snijd de andere helft in ringen. Rijg de lapjes kipfilet aan de tapasprikker. Zorg ervoor dat het dunste deel van het vlees aan de prikker gaat. Doe steeds een uiring tussen de plakjes kip. Zet de bakplaat met de kipkebab in de voorverwarmde oven en bak in 50 min. gaar. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de rode uien en snijd ze in parten. Leg na 25 min. de paprika en ui rondom de kebab op de bakplaat.

Döner broodje bouwen
Neem de kebab uit de oven. Leg het Turkse brood 7 min. in de oven om warm en knapperig te worden. Snijd het Turkse brood in punten en serveer bij de kebab. Snijd de kip aan tafel met een scherp mes in reepjes van de kebab. Serveer op het Turks brood, samen met de geroosterde groenten, knoflooksaus en srirachasaus.