Tempura van herfstgroenten

Leuk & snel

- 00:33 min.

Groenten in een crunchy jasje! Paddenstoelen en pompoen en dan gefrituurd. We <3 dit vegetarische tempurarecept voor op de borrel.

GEBAK – 20 PORT. - 40 MIN. + 120 MIN. WACHTTIJD

INGREDIËNTEN
200 g pompoen
1 rode ui
100 g oesterzwammen  (bakje 150 g)
1 liter zonnebloemolie
3 eieren
2 ijsblokjes
3 el maizena
225 g bloem
350 ml ijskoud water
1 tl zout

Tempura maken van groenten
Schil het stuk pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in dunne plakken van een ½ cm. Snijd de ui in ringen van een ½ cm. Haal  de ringen uit elkaar. Scheur de oester- zwammen in reepjes. Verhit de olie in een wok tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt.

Groenten frituren
Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maïzena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten. Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg. Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk. Lekker met Japanse sojasaus en/of (wasabi)mayonaise om in te dippen.