Pizza-mijters

Leuk & snel

- 00:17 min.

Pizza maken met Sinterklaas? Yes please! Dit lekkere recept is heel makkelijk en ook nog eens leuk om samen te maken. Bereid de pizza mijters ’s middags alvast voor samen met de kinderen om in de Sint stemming te komen. De pizzapunten zijn lekker als maaltijd of pizza snack voordat pakjesavond begint. Het pizzadeeg koop je kant-en-klaar en de mijters maak je zelf van kaas. Wij kunnen ons geen beter sint-borrelhapje voorstellen.

INGREDIËNTEN
600 g koelvers pizzadeeg en tomatensaus
2 el bloem
3 plakken oude kaas
bakpapier

Pizza maken
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm. Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang. 

Pizza mijters bakken
Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg. Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed.

Bak de pizzamijters
Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte. Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.