Pasta met pompoenblokjes en walnoten-knoflookkruim

Leuk & snel

- 00:20 min.

Pompoenpasta graag! Want vanavond is zo’n avond waarop je niet te lang in de keuken wil staan, het eten dus snel klaar moet zijn en de ingrediëntenlijst lekker kort. Dan zit je met deze pasta goed! Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en in een kwartier heb jij je bord pasta voor je neus staan. Die is toevalligerwijs ook nog eens vegan. Klinkt goed, toch?

INGREDIËNTEN
300 g mezzi rigatoni (pasta, pak 500 g)
800 g pompoenstukjes (2x zak 400 g)
75 g ongezouten walnoten
5 tenen knoflook
½ bakje salie (à 15 g)
4 el olijfolie (3 + 1 el)

Pasta koken
Kook de rigatoni in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe. Hak ondertussen de walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer).

Knoflook-walnotenkruim maken
Snijd de knoflooktenen en de salie fijn. Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook en walnoten toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salie erdoor en neem van het vuur.

Pompoenpasta maken
Giet de pasta en pompoen af, bewaar 2 el van het kookvocht en doe terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim door de pasta. Roer er het achtergehouden pastawater en 1 el olijfolie door. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van het walnotenkruim.