Orzosalade met olijf en prosciutto

Leuk & snel

- 00:22 min.

Pastasalade van orzo met olijf en prosciutto kun je warm eten, maar smaakt koud net zo lekker. Niet eerder van orzo gehoord? Het wordt ook wel riso genoemd en lijkt door de vorm en grootte op rijst, maar is een pastasoort die iets zoeter smaakt dan andere vormen van pasta. Dit recept bevat maar 5 ingrediënten, makkelijker wordt het niet!

INGREDIËNTEN
300 g orzo
450 g tuinerwten (diepvries)
2 oranje paprika’s
80 g prosciutto di Parma
150 g olijven basilicum (vers, bakje)
3 el wittewijnazijn

Orzo koken
Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Scheur 80 g prosciutto di Parma in reepjes. Giet 150 g olijven basilicum (vers, bakje) af, maar vang de olie op. 

Salade maken
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier 1/3 van de prosciutto in, voeg de opgevangen olie van de olijven toe. Bak de paprika ca. 7 min tot goudbruin en gaar. Haal van het vuur. Snijd de olijven in stukjes. Giet de riso met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en 3 el wittewijnazijn tot een salade. Verdeel de rest van de prosciutto erover. 

Tip
Deze salade kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Bewaar de rest van de prosciutto en doe die er als laatste overheen.