Bladerdeegbakjes met feta- en paprikavulling

Leuk & snel

- 00:49 min.

Borrelaars opgelet: de beste borrelhapjes zijn die met bladerdeeg. Dus maken we bladerdeegbakjes gevuld met feta en paprika. Maar ook olijven mogen niet ontbreken! Reken maar dat dit borrelhapje op is voor je het weet! Ook lekker met een van de andere vullingen voor bladerdeegbakjes, zoek daarvoor op ‘bladerdeegbakje’.

INGREDIËNTEN
1 rol vers bladerdeeg (270 g, koelvers) 
150 g geroosterde paprika in reepjes (pot 310 g)
5 g peterselie (bakje 15 g)
1 el Kalamata olijven (pot 240 g, AH Biologisch)
75 g feta 

Keukenspullen
bakpapier
2 muffinvormen met 6 holten (ingevet)
blindbakvulling (zoals gedroogde bonen)

Bladerdeegbakjes maken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes (het bijgeleverde bakpapier gebruik je niet). Knip het bakpapier in 12 vierkantjes ter grootte van het bladerdeeg. Leg de vierkantjes bladerdeeg in holtes van de ingevette muffinvorm en duw de bodem en zijkanten voorzichtig met je vingers aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de bladerdeegbakjes. Verdeel de vierkantjes bakpapier over het bladerdeeg en vul de bakjes met de blindbakvulling. Bak de bakjes ca. 10-12 min. Haal voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling uit de bakjes en bak de bakjes nog ca. 5-7 min. tot knapperig en gaar.


Bladerdeegbakjes laten afkoelen
Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen in de muffinvormen. Haal ze uit de vorm en laat ze nog 30 min. afkoelen voordat je ze vult. 

Feta- en paprikavulling maken
Snijd ondertussen de geroosterde paprika in blokjes van een ½ cm. Snijd de peterselie en olijven grof en doe in een mengkom. Verkruimel de feta erboven en schep erdoor. Breng op smaak met peper. 

Bladerdeegbakjes met feta en paprika
Vul de afgekoelde bladerdeegbakjes met het paprika-fetamengsel.

TIP Heb je 1 muffinvorm? Bak de bladerdeegbakjes dan per 6 tegelijk. Terwijl de eerste 6 afkoelen, bak je de volgende 6.