bewaar
Feta, tomaat en basilicummuffins
Feta, tomaat en basilicummuffins
bewaar

Feta, tomaat en basilicummuffins

20 min. bereiden
25 min. wachten
139waarderingen

Ingrediënten

12 porties

450 g

tarwebloem

4 tl

bakpoeder

3

grote eieren

250 ml

halfvolle melk

75 g

zongedroogde tomaten op olie

1 bakje

verse basilicum

120 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cakevormpjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg een snuf zout toe en een flinke snuf peper.

2

Meng in een andere kom de eieren met de melk. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op, en snijd de tomaten grof. Doe de basilicum in een vijzel en wrijf de blaadjes fijn. Voeg 1/3 van de tomatenolie toe om een pasta te maken.

3

Meng de helft van de feta met de helft van de tomaten door de bloem. Meng 2/3 van de tomatenolie door het eimengsel en schep dit door de bloem tot alles net gemengd is. Meng de basilicumpasta er kort door zodat het een beetje gemarmerd is. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi de rest van de feta met de tomaten over het deeg.

4

Zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.

5

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.