Tajine met kip en abrikoos

Receptvideo

- 02:32 min.

Ken je tajine al? De aardewerken stoofpot is qua naam gelijk aan het gerecht wat erin wordt bereid. We maken dit keer een gezonde tajine met kip en abrikoos. Kook je mee?

 

INGREDIËNTEN
4 uien (netje 500 g)
4 tenen knoflook (netje 250 g)
1 kilo vastkokende aardappelen (zak)
600 g winterpeen (zak 1 kilo)
3 el olijfolie mild (fles 1 liter)
1½  el ras el hanout (potje 35 g, Verstegen)
600 g kipdrumsticks
200 ml kokend water
75 g gewelde abrikozen zonder pit (zak 500 g)
50 g ongebrande amandelen (zak 200 g)

 

Keukenspullen
tajine ø 35 cm of grote braadpan met deksel

 

Groenten snijden
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Schil de winterpeen, halveer in de breedte en snijd in kwarten in de lengte.

 

Tajine maken
Verhit de olie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 min. goudbruin en glazig. Schep regelmatig om. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en braad 5 min. aan. Schep halverwege om. Breng op smaak met zout. Voeg de aardappel, abrikoos en 200 ml kokend water toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat in 30 min. gaar stoven met de deksel op de tajine. Voeg halverwege de peen toe.

 

Amandelen roosteren
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen in 8 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

 

Tajine met kip en abrikoos serveren
Haal de deksel van de tajine, schep om en laat nog 6 min. koken tot de saus iets ingekookt is. Hak de geroosterde amandelen en garneer de tajine ermee.