Eieren voor je geld kiezen

Het wordt langzaam warmer, de bloemen komen uit, de vogels beginnen te fluiten… en je portemonnee begint te rinkelen. Pasen betekent gezelligheid, maar ook een extra kostenpost: de paasversiering, het paasontbijt en het paasdiner… En we willen natuurlijk niet de rest van het jaar op eieren lopen. Daarom geven we je 10 tips om Pasen nét een beetje goedkoper (en misschien wel leuker) te maken.

Budget paaskoken

1. Kook voor grote groepen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe meer mensen aan de paastafel, hoe goedkoper het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner (per persoon) wordt. Koken voor grote groepen is vaak voordeliger. Zorg er wel voor dat iedereen een eigen gang of gerecht meeneemt. Zo wordt koken al helemaal een eitje!

 

2. Gebruik weinig ingrediënten

Zit je met een kleinere groep aan tafel deze Pasen? Gebruik recepten met weinig ingrediënten. Haal je inspiratie uit deze recepten met 5 ingrediënten. Goed voor je budget en aan de smaak ligt het niet. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde ingrediënten te vervangen of weg te laten. Gebruik bijvoorbeeld gedroogde kruiden in plaats van verse kruiden. Less is more!

 

3. Gebruik goedkope ingrediënten

Eieren, bananen, bloem en melk zijn bijvoorbeeld voordelig geprijsde producten. Maak bijvoorbeeld American pancakes of pannenkoeken, of wat dacht je van gevulde eieren? Lastig om te zien wat voordeligere ingrediënten zijn? Gebruik het budget-filter van Allerhande, dan zie je in 1 oogopslag budgetrecepten staan.

Kaneelbroodjes en gevulde eieren

Het oog wil ook wat

4. Maak borden mooi op

Alles ziet er nóg lekkerder uit als je de borden/schalen mooi opmaakt met Pasen. Haal het eten uit de verpakkingen en leg de afbakbroodjes op een paasservetje, de hagelslag in een bakje met een lepeltje en de boter op een schaaltje. Ook voor het paasdiner kan je losgaan zonder dat het je extra kost: pak (drink)glazen om je soep of garnalencocktail in op te dienen en gebruik groene kruiden als garnering.

 

5. Haal de lente naar binnen

Haal de lente naar binnen en haal je paasversiering dit jaar uit de natuur voor een budget Pasen. Ga (met de kids) het bos of het park in. Kan jij een paastak (een kronkelwilg, magnolia of krulhazelaar) vinden? Kom je madeliefjes tegen in het park? Rijg ze aan elkaar voor een superschattige decoratie. Of zet kleine bosjes bloemen in een vaasje en gebruik deze als decoratie op tafel. Let wel op of je de bloemen vrij mag plukken.

 

6. Knutsel je paasversiering

Nog niet genoeg decoratie? Ga knutselen! Je kids (of jijzelf, natuurlijk) kunnen lekker hun ei kwijt en jij hebt budget paasversiering. Maak eierdopjes van een halve wc-rol, knip zelf papieren placemats uit wit papier, of bekijk andere vrolijke paascreaties.

paastafel voor kinderen

Doe slim boodschappen

7. Duik in de diepvries

De diepvries is je beste vriend: diepvriesgroente en diepvriesfruit blijft langer goed, is hartstikke gezond én is een stuk beter voor je budget. Toch vers fruit op tafel? Maak in plaats van een schaal met aardbeien en frambozen een fruitsalade met druiven, appel, kiwi en banaan. Deze fruitsoorten zijn een stuk voordeliger, en zo zet je nog steeds een supergezonde en lekkere snack op tafel met Pasen.

 

8. Sla je slag in de Bonus

Begin nu alvast het in de gaten houden van de Bonusaanbiedingen. De week van Pasen is misschien niet alles in de Bonus wat je op tafel wil zetten, maar langer houdbare producten kunnen nu natuurlijk al worden ingeslagen. Denk aan afbakbroodjes, lang houdbare sappen, thee en koffie.

 

9. Ga op zoek naar Prijsfavorieten

Ken je Prijsfavorieten al? Ook voor Pasen is er een groot assortiment laaggeprijsde producten met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Je herkent ze aan het blauwe duimpje in de winkel, of gebruik het Prijsfavorieten-filter online.

Paashaas eieren met spekoren

Budget paasboodschappen met Prijsfavorieten

Latte macchiato maken

Barista in eigen huis worden? Lees al onze tips voor het maken van de perfecte latte macchiato.

Bekijk de tips
Bekijk de tips van Albert Heijn om latte macchiato te maken!

Cocktails maken

Ga jij voor shaken or stirred? Maak de lekkerste cock- én mocktails voortaan lekker zelf met onze tips!

Bekijk de tips
Bekijk de tips van Albert Heijn om cocktails te maken!

Knutselen met Pasen

Maak jij met de kleintjes paasmandjes? Of gaan jullie paaseieren schilderen? Er is genoeg te knutselen met Pasen!

Bekijk de tips
Bekijk de tips van Albert Heijn om te knutselen met Pasen!