Supersnel rijstpannetje met tuinbonen
Voor de drukke dinsdagavond: een supersnel rijstgerecht met romige zuivelspread. Ook geschikt voor vegetariërs!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el traditionele olijfolie
- 400 g champignonroerbakmix
- 3 tl dragon
- 275 g notenrijst
- 700 ml hete groentebouillon van tablet
- 250 g diepvries tuinbonen
- 1 citroen (schoongeboend)
- 100 g zuivelspread naturel light
- 3 bosuien
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de roerbakmix en dragon toe en bak 1 min. op hoog vuur.
- Voeg de rijst en bouillon toe, doe de deksel op de pan en kook 12 min. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de tuinbonen toe.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Neem de pan van het vuur. Roer het citroenrasp en de zuivelspread door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi over de rijst. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 790 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Supersnel rijstpannetje met tuinbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Supersnel rijstpannetje met tuinbonen
- 3 el traditionele olijfolie
- 400 g champignonroerbakmix
- 3 tl dragon
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de roerbakmix en dragon toe en bak 1 min. op hoog vuur.
- 275 g notenrijst
- 700 ml hete groentebouillon van tablet
- 250 g diepvries tuinbonen
Voeg de rijst en bouillon toe, doe de deksel op de pan en kook 12 min. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de tuinbonen toe.
- 1 citroen
- 100 g zuivelspread naturel light
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Neem de pan van het vuur. Roer het citroenrasp en de zuivelspread door de rijst.
- 3 bosuien
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi over de rijst. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.