Raviolisalade met tonijn
Raviolisalade met tonijn

Raviolisalade met tonijn

Met veel verse groenten

15 min. bereiden
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse volkoren ravioli ricotta e spinaci

500 g

broccoli

25 g

pijnboompitten

1

rode ui

75 g

rucola

260 g

tonijn met chili en knoflook in blik

3 el

extra vierge olijfolie

Met veel verse groenten

Aan de slag

1

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Giet de ravioli en broccoli af en spoel voorzichtig onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de ui. Meng de pijnboompitten, ui, rucola, tonijn en olie.

3

Schep de ravioli en broccoli door de tonijnsalade. Voeg eventueel peper toe. Schep de raviolisalade op de borden.

tip

bewaartipMaak de salade 1 tot 2 uur van tevoren en laat de smaken in de koelkast goed intrekken. Meng de rucola pas vlak voor het serveren erdoor, zodat de sla knapperig blijft.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.