bewaar
Spaghetti met rauwe ham & ricotta
Spaghetti met rauwe ham & ricotta
bewaar

Spaghetti met rauwe ham & ricotta

De smaakmakers in dit snelle hoofdgerecht: ham, venkel, twee soorten kaas en tuinkers.

15 min. bereiden
314waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

boeren rauwe ham

2 tenen

knoflook

75 g

Parmigiano Reggiano

1

venkelknol

250 g

ricotta

2

middelgrote eieren

300 g

spaghetti

150 g

veldsla

1 bakje

tuinkers

De smaakmakers in dit snelle hoofdgerecht: ham, venkel, twee soorten kaas en tuinkers.

Aan de slag

1

Snijd de ham in stukjes, de knoflook fijn en rasp de kaas. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ham in 5 min. krokant. Snijd de ondertussen venkelknol in dunne reepjes. Voeg de venkel met de knoflook toe aan de ham en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur uit.

2

Klop ondertussen de ricotta met de eieren en de helft van de kaas los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep er een kopje kookvocht uit en giet de pasta af. Doe meteen terug in de pan. Voeg het hammengsel en de veldsla toe. Voeg al roerend het eimengsel toe. Blijf roeren tot dit mengsel iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. Voeg wat kookvocht toe om de spaghetti iets smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en de tuinkers en serveer direct.

serveertipLekker met kappertjes.