Preitaart met rauwe ham
Preitaart met rauwe ham

Preitaart met rauwe ham

Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
15 min. wachten
445waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

gesneden prei

6 plakjes

deeg voor hartige taart

150 g

coburgerham

1 tl

gedroogde tijm

5

middelgrote eieren

100 g

Parmigiano Reggiano

250 g

ricotta

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.

Aan de slag

Verwarm de oven op 200 °C. Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de quiche vorm met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met ⅔ van de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevormen schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.

tip

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

variatietipVoor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.