Exotische waterzooi van parelhoen

375 kcal

1 uur 30 min. bereiden

3.1/5

(10)

Ingrediënten

Aantal personen

2002 nr. 10 - Wijn proeven

Aan de slag

  1. Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Bestrooien met zout en koenjit. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. In pan 1 1/4 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. In braadpan boter verhitten. Sereh en rode peper ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Parelhoen in pan leggen en bouillon erbij schenken. Geheel met deksel op pan ca. 1 uur zachtjes laten stoven. Verse kruiden fijn knippen. Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Kokosmelk en groentemix door soep roeren. Soep nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Mihoen afgieten en met knoflookbieslook en koriander door soep roeren. Soep over vier voorverwarmde borden verdelen.

Wat vond je van dit recept?

Exotische waterzooi van parelhoen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig