Kipnuggets
Kipnuggets
bewaar
bewaar

Kipnuggets

Mmm... Stukjes kip in een krokant jasje.

20 min. bereiden
120waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Doe de bloem en het zout in een kom. Roer er met een vork of garde de yoghurt en het water doorheen, totdat het beslag glad is (zonder klontjes!). Breek het ei boven het beslag in de kom en roer het er goed door. Doe er een beetje peper bij.

2

Snij elke kipfilet in 8 stukjes. Het is belangrijk dat je alle stukjes ongeveer even dik snijdt, want dan zijn straks alle nuggets tegelijk gaar. Doe het broodkruim in een kommetje. Prik een stukje kip aan een vork en haal eerst door het beslag en daarna door het broodkruim. Doe dit met alle stukjes.

3

Je kunt nu de kipnuggets gaan bakken. Maak de olie op middelhoog vuur warm in een koekenpan of hapjespan. Bak de helft van de nuggets in 5 minuten. Draai ze na ongeveer 2 minuten met een tang om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere helft van de kipnuggets.

bereidingstipBroodkruim kun je ook zelf maken. Leg daarvoor 4 sneetjes oud witbrood in een oven op 120 °C. Haal de sneetjes er na 10 minuten uit. Doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.

Hoe maak je kipnuggets?

Instructievideo - 04:46 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipnuggets

Mmm... Stukjes kip in een krokant jasje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig