bewaar
Driekazenfondue
Driekazenfondue
bewaar

Driekazenfondue

Voor fans van kaasfondue die ook nog eens van extra pit houden.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

extra belegen kaas

175 g

rouge kaas

225 g

Hollandse blauwaderkaas

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

250 ml

zoete witte wijn

1 teen

knoflook

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • kaasfonduepan

Voor fans van kaasfondue die ook nog eens van extra pit houden.

Aan de slag

1

Rasp de extra belegen kaas, rouge en blauwaderkaas in de keukenmachine.

2

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat deze 2 min. garen. Voeg de wijn toe en roer tot een gebonden saus. Pers de knoflook erboven en roer goed door. Voeg alle kaas toe en laat al roerend smelten tot een egale kaasfondue.

3

Schenk de kaasfondue over in de kaasfonduepan (caquelon). Snijd het stokbrood in stukjes en serveer erbij.

variatietipOok lekker met stukjes bleekselderij, wortel en tomaatjes.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.