Speklapjes met tuinerwten-rucolasalade

De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak.

475 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tuinerwten in 4 min. beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokoschips in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de tuinerwten met de rucola. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de kokoschips.

  2. Halveer de speklapjes in de breedte. Verhit opnieuw de koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schil en rasp ondertussen de gember. Meng met de ketchup, gerstemoutstroop en azijn. Giet het achtergebleven vet van de speklapjes af. Voeg de ketchupsaus toe en warm 2 min. mee. Serveer de speklapjes met de saus en de salade.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Speklapjes met tuinerwten-rucolasalade

De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig