Kook de tuinerwten in 4 min. beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokoschips in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de tuinerwten met de rucola. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de kokoschips.
Halveer de speklapjes in de breedte. Verhit opnieuw de koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schil en rasp ondertussen de gember. Meng met de ketchup, gerstemoutstroop en azijn. Giet het achtergebleven vet van de speklapjes af. Voeg de ketchupsaus toe en warm 2 min. mee. Serveer de speklapjes met de saus en de salade.
Speklapjes met tuinerwten-rucolasalade
De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Speklapjes met tuinerwten-rucolasalade
De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinerwten in 4 min. beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokoschips in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de tuinerwten met de rucola. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de kokoschips.
Halveer de speklapjes in de breedte. Verhit opnieuw de koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schil en rasp ondertussen de gember. Meng met de ketchup, gerstemoutstroop en azijn. Giet het achtergebleven vet van de speklapjes af. Voeg de ketchupsaus toe en warm 2 min. mee. Serveer de speklapjes met de saus en de salade.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries tuinerwten
50 g kokoschips
40 g rucola
4 el yoghurt saladedressing
4 speklapjes
4 cm verse gember
2 el ketchup
1 el gerstemoutstroop
1 el appelciderazijn