Kabeljauw met salsa verde van postelein
Kabeljauw met salsa verde van postelein

Kabeljauw met salsa verde van postelein

Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1 zak

paprikamix

720 g

reuzen witte bonen in pot

100 ml

traditionele olijfolie

400 g

verse kabeljauwfilet

150 g

postelein

20 g

verse platte peterselie

4

ansjovisfilets in olie in blik

1 el

kappertjes

1 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

3

Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.

4

Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

5

Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.

6

Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.

7

Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.

tip

variatietipJe kunt in plaats van postelein ook waterkers gebruiken.

bewaartipDe salsa verde kan in de koeling 3 dagen worden bewaard. De saus is verdund met wat olie en citroensap ook lekker als dressing over een salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Kabeljauw met salsa verde van postelein

Instructievideo - 02:49 min.