Pittige kedgeree met tonijn
Een heerlijk Engels rijstgerecht van Indiase afkomst.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 40 g verse selderij
- 1 groene paprika
- 3 bosuien
- 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
- 600 g 1 minuut witte rijst
- 1 el hot currypoeder
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in kwarten.
- Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de selderij fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosui in ringen.
- Laat de tonijn uitlekken en vang van 1 blikje de olie op. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en voeg de rijst toe. Maak los met een vork. Voeg de currypoeder, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomaat, ¾ van de selderij, de paprika en bosui toe en bak 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de helft van de tonijn door. Leg de eipartjes en de rest van de tonijn erop en garneer met de rest van de selderij.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 365 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kedgeree met tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kedgeree met tonijn
- 2 middelgrote eieren
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 40 g verse selderij
Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de selderij fijn.
- 1 groene paprika
- 3 bosuien
- 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
Laat de tonijn uitlekken en vang van 1 blikje de olie op.
- 600 g 1 minuut witte rijst
Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en voeg de rijst toe. Maak los met een vork.
- 1 el hot currypoeder
Voeg de currypoeder, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, ¾ van de selderij, de paprika en bosui toe en bak 2 min. mee.
Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de helft van de tonijn door.
Leg de eipartjes en de rest van de tonijn erop en garneer met de rest van de selderij.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen.