Spaghetti carbonara met andijvie
Spaghetti carbonara met andijvie

Spaghetti carbonara met andijvie

Een echte klassieker met een verrassende twist. Moet je proberen!

20 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenspaghetti

250 g

kastanjechampignons

100 g

Parmigiano Reggiano

200 g

gerookte spekreepjes

500 g

gesneden andijvie

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Een echte klassieker met een verrassende twist. Moet je proberen!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de champignons en de andijvie in delen toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verwarm een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur.

2

Doe ondertussen de eieren in een kom en klop met de kaas los tot saus. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg al roerend de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt. Schep het andijviemengsel erdoor. Verdeel de spaghetti over de de borden.

tip

algemeenLET OP Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

serveertipLekker met extra Parmezaanse kaas.