Fazantfilet met spek en paddenstoelen
Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!

20 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

fazantfilets

8 plakken

katenspek

4 takjes

verse tijm

30 g

ongezouten roomboter

2 stengels

bleekselderij

200 g

paddenstoelen voor de wok

1 el

tarwebloem

100 ml

cream sherry

200 ml

verse slagroom

Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!

Aan de slag

1

Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.

tip

variatietipIn plaats van de cream sherry kun je ook dezelfde hoeveelheid PX sherry of paddenstoelenbouillon (van tablet) gebruiken.

combinatietipLekker met pommes duchesse.