bewaar
Reuben sandwich pastrami
Reuben sandwich pastrami
bewaar

Reuben sandwich pastrami

Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch!

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

karwijzaad

100 g

milde wijnzuurkool

1

AH Liefde & Passie volkorenbrood

8 el

Thousand Islands sladressing

200 g

runderpastrami

100 g

geraspte Zwitserse gruyere 45+

4 el

ongezouten roomboter

100 g

cornichons

Dit heb je nodig

  • grillpan

Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng het karwijzaad erdoor.

2

Snijd het kapje van het brood. Snijd per persoon 2 sneetjes van 1½ cm dik. Bestrijk per persoon 1 sneetje brood met 2 el sladressing. Bedek de niet-besmeerde sneetjes brood achtereenvolgens met helft van de pastrami, de zuurkool, kaas en de rest van de pastrami. Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden.

3

Bestrijk de onder- en bovenkant van elke sandwich met de boter. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sandwiches in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Halveer de sandwiches en serveer met de cornichons.