Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips
Patrijs kun je qua smaak vergelijken met kip, maar dan wat voller en meer uitgesproken. Lekker met aardappels en asperges!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g venkel-tijmworsten
- 4 patrijzen van de vakslager
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el traditionele olijfolie
- 500 g ovenkriel roodschillig Italiaans
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 200 g verse groene asperges
- 40 g slamelange landkers
- 2 el olijfolie frisse citroen
Keukenspullen
- bakpapier
- vleesthermometer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees. Meng de paprikapoeder met 4 el olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee. Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
- Halveer de aardappelen, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot. Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
- Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden verse kervel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 990 kcal
- eiwit 89 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 52 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 895 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 400 g venkel-tijmworsten
- 4 patrijzen van de vakslager
Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees.
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el traditionele olijfolie
Meng de paprikapoeder met de olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee.
Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
- 500 g ovenkriel roodschillig Italiaans
Bereid de ovenkrieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot.
Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min.
- 250 g cherrytomaten aan de tak
Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
- 200 g verse groene asperges
- 40 g slamelange landkers
- 2 el olijfolie frisse citroen
Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden verse kervel.