Pasta met ricotta, tomaat en basilicum

Deze pasta met ricotta is makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal pasta recept voor op een zomerse avond.

420 kcal

15 min. bereiden

3.4/5

(258)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram schelpjespasta

    schelpjespasta

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 250 gram ricotta

    ricotta

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 theelepel hele nootmuskaat

    hele nootmuskaat

  • 500 gram cherrytomaten aan de tak

    cherrytomaten aan de tak

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om met de helft van de olie en de helft van de basilicum. Breng op smaak met de nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout. Giet de pasta af, bewaar 1-2 el kookvocht. Halveer de tomaten. Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie. Verdeel de pasta over borden. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.

Wat vond je van dit recept?

Pasta met ricotta, tomaat en basilicum

Deze pasta met ricotta is makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal pasta recept voor op een zomerse avond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig