Boerenkoolstamppot anders met zoete aardappel

Lekker goed voor je: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon.

385 kcal

20 min. bereiden

2.9/5

(407)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg zoete aardappel

    zoete aardappel

  • 300 gram gesneden boerenkool

    gesneden boerenkool

  • 300 gram gesneden witte kool

    gesneden witte kool

  • 1 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 3 rode uien

    rode uien

  • 125 gram magere spekreepjes

    magere spekreepjes

  • 2 eetlepel grove Zaanse mosterd

    grove Zaanse mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper


Aan de slag

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui en spekreepjes 6 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en bak nog 6 min. Schep regelmatig om.

  3. Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel het uienmengsel erover en serveer.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Boerenkoolstamppot anders met zoete aardappel

Lekker goed voor je: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig