Knapperige flowersprouts
Deze nootachtige groentesnack met een Japans tintje staat in no time op (de borrel)tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g flowersprouts (zak, groenteafdeling)
- 3 el arachideolie
- 2 el sojasaus
- 1½ tl shichimi togarashi
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkanten van de flowersprouts; zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen. Doe de flowersprouts, olie, soja, shichimi togarashi en het sesamzaad in een kom en meng tot alle sprouts bedekt zijn met de olie en kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 460 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Knapperige flowersprouts
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knapperige flowersprouts
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 200 g flowersprouts
Snijd de onderkanten van de flowersprouts; zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen.
- 3 el arachideolie
- 2 el sojasaus
- 1½ tl shichimi togarashi
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Doe de flowersprouts, olie, soja, shichimi togarashi en het sesamzaad in een kom en meng tot alle sprouts bedekt zijn met de olie en kruiden.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken.
Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.