Italiaanse stamp met zalmfilet
Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 verse zalmfilets
- 4 vellen gekruid bakpapier zalm-dille-citroen (Maggi Mals en Kruidig)
- 4 el traditionele olijfolie
- 500 g Italiaanse roerbakmix
- 900 g verse aardappelpuree
- 1 citroen
- 250 g mozzarella
- 500 g gegrilde courgette (of groente- of paprikamix, koelvers)
Keukenspullen
- magnetron
Advertentie
Bereiden
- Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.
- Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.
- Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop. Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.
bereidingstip:
Je kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.005 kcal
- eiwit 52 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 62 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 1.384 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Italiaanse stamp met zalmfilet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse stamp met zalmfilet
- 4 verse zalmfilets
- 4 vellen gekruid bakpapier zalm-dille-citroen
Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.
- 4 el traditionele olijfolie
- 500 g Italiaanse roerbakmix
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
- 900 g verse aardappelpuree
- 1 citroen
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.
- 250 g mozzarella
- 500 g gegrilde courgette
Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.
Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop.
Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.
bereidingstip:
Je kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met basilicum.