bewaar
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
bewaar

Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie

Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

450 g

diepvries gegrilde groenten

300 g

rode ui

3

salade-uitjes

80 g

Parmigiano Reggiano

4

middelgrote eieren

250 g

ricotta

20 g

verse platte peterselie

6 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm)

  • keukenpapier

  • staafmixer

Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.

2

Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

4

Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de quiche uit de oven en verdeel de peterselieolie erover.

bewaartipDeze zomerquiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt ‘m 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm of snijd in puntjes en bewaar afgedekt in de koelkast.