Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.

550 kcal

30 min. bereiden

3.8/5

(108)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 600 gram kipdrumsticks

    kipdrumsticks

  • 150 gram runderchipolata

    runderchipolata

  • 2 tenen knoflook

    tenen knoflook

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 150 gram gesneden uien

    gesneden uien

  • 300 gram geschrapte worteltjes

    geschrapte worteltjes

  • 800 gram limabonen in blik

    limabonen in blik

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 150 ml witte wijn

    witte wijn

  • 2 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

    gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • braadpan


Aan de slag

  1. Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met brood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Wat vond je van dit recept?

Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig