Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.
550 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram kipdrumsticks
kipdrumsticks
150 gram runderchipolata
runderchipolata
2 tenen knoflook
tenen knoflook
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
150 gram gesneden uien
gesneden uien
300 gram geschrapte worteltjes
geschrapte worteltjes
800 gram limabonen in blik
limabonen in blik
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
150 ml witte wijn
witte wijn
2 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
braadpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 10 - Verse oogst
Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- combinatietipLekker met brood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.

hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met brood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g kipdrumsticks
150 g runderchipolata
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
300 g geschrapte worteltjes
800 g limabonen in blik
400 g tomatenblokjes
150 ml witte wijn
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
braadpan




