Iberico frenched racks met ananaschutney
Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g verse ananasstukjes
- 50 ml appelciderazijn
- 75 ml gembersiroop
- 1 tl sambal oelek
- 4 Iberico frenched racks
- 1 tl zout
- 3 tl baharat kruidenmix (specerijenmelange)
- 2 el traditionele olijfolie
Lekker erbij
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan. Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur. Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.
- Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.
- Serveer het vlees met de ananaschutney.
serveertip:
Lekker met noedels of gebakken rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 350 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Iberico frenched racks met ananaschutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Iberico frenched racks met ananaschutney
- 400 g verse ananasstukjes
Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan.
- 50 ml appelciderazijn
- 75 ml gembersiroop
- 1 tl sambal oelek
Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur.
Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.
- 4 Iberico frenched racks
- 1 tl zout
- 3 tl baharat kruidenmix
- 2 el traditionele olijfolie
Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie.
Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.
Serveer het vlees met de ananaschutney.
serveertip:
Lekker met noedels of gebakken rijst.