Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise

Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise

40 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse koriander

1 theelepel

sambal oelek

1 theelepel

gembersiroop

6 eetlepels

yoghurtmayonaise

2 sneetjes

oud witbrood

1 zakje

garneeramandelen

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

roerbakolie

zout

4

zeewolffilets

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Aan de slag

1

Van koriander 4 takjes bewaren, rest in keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van brood korstjes afsnijden. Brood in keukenmachine verkruimelen. Amandelen toevoegen en fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier en zeewolffilets erop leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Zeewolffilets op borden leggen, mayonaise ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden takjes koriander.

tip

algemeenDe zeewolffilets in dit recept kunnen worden vervangen door tilapiafilets, deze kunt u op dezelfde manier bereiden. Bereidingstijd 10 à 12 minuten.