Gevulde henneneitjes
Gevulde henneneitjes

Gevulde henneneitjes

Zo'n klassieker die eigenlijk ook niet mag ontbreken.

15 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

20 porties

10

henneneitjes

3 el

mayonaise

3 el

koelverse hüttenkäse kaas

1½ tl

Tabasco chipotle

1 tl

gerookte- paprikapoeder mild

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • spuitzak met kartelmondje

Zo'n klassieker die eigenlijk ook niet mag ontbreken.

Aan de slag

Kook de eitjes in 8 min. hard. Laat schrikken onder stromend koud water, pel en halveer ze. Schep het eigeel eruit en doe met de mayonaise, hüttenkäse en tabasco in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eitjes ermee. Bestrooi met wat gerookte-paprikapoeder en garneer met peterselie.

tip

bereidingstipJe kunt deze eitjes een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal ze hier 10 min. voor serveren uit.

Gevulde eieren maken

Instructievideo - 01:40 min.