Griekse runderschotel met homemade tzatziki
Griekse runderschotel met homemade tzatziki

Griekse runderschotel met homemade tzatziki

Let's go greek!

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

2

courgettes

3 el

milde olijfolie

3 el

mediterrane kruiden

5

trostomaten

2 tenen

knoflook

350 g

AH Biologisch runderreepjes

70 g

tomatenpuree

50 ml

kraanwater

1

midi komkommer

150 g

extra milde yoghurt

120 g

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • grove rasp

Let's go greek!

Aan de slag

1

Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de mediterrane kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de tomaten in stukjes en de helft van de knoflook fijn.

3

Voeg de fijngesneden knoflook en de runderreepjes toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe aan de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.

4

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.

tip

bereidingstip Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.