Maal­tijd­groen­te­soep met ge­rook­te kip­fi­let

Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is. 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook. Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.
  2. Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks'nkaas.

combinatietip:

Visliefhebber? Voeg dan schelvis in plaats van gerookte kip toe. Kook de vis de laatste 5 min. met de soep mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­groen­te­soep met ge­rook­te kip­fi­let

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g winterpeen
  • 1.2 liter water
  • 1 kippenbouillontablet

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook.

3
3

Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

4
4
  • 500 g erwtensoepgroente
  • 1 el mosterd

Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe.

5
5

Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.

6
6
  • 1 meergranenstokbrood

Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking

7
7
  • 135 g gerookte scharrelkipfilet
  • 150 g heks' n kaas

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks'nkaas.

combinatietip:

Visliefhebber? Voeg dan schelvis in plaats van gerookte kip toe. Kook de vis de laatste 5 min. met de soep mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.