Romige mosterdsoep met gemberreepjes
Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

15 min. bereiden
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalotje

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

650 ml

water

1½

kippenbouillontablet

6

gemberbolletjes in gembersiroop uit potje

2 el

Zaanse mosterd

½ el

Franse mosterd

2 dl

slankroom

2 el

gembersiroop

Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

Aan de slag

1

Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter. Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.

2

Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.

tip

combinatietipServeer met bruin stokbrood en gezouten boter.