Romige mosterdsoep met gemberreepjes
Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sjalotje
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 650 ml water
- 1½ kippenbouillontablet
- 6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
- 2 el Zaanse mosterd
- ½ el Franse mosterd
- 2 dl slankroom
- 2 el gembersiroop
Advertentie
Bereiden
- Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter. Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.
combinatietip:
Serveer met bruin stokbrood en gezouten boter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 965 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
- 1 sjalotje
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter.
- 250 ml water
Voeg scheutje voor scheutje het water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
- 400 ml water
- 1½ kippenbouillontablet
Roer het water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
- 6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
- 2 el Zaanse mosterd
- ½ el Franse mosterd
- 2 dl slankroom
- 2 el gembersiroop
Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.
Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.
combinatietip:
Serveer met bruin stokbrood en gezouten boter.