Maal­tijd­sa­la­de met Turk­se bal­le­tjes

Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.

(10) waardeer
turks hoofdgerecht Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Doe de tartaar in een kom en voeg 2/3 van de za'atar, peper en eventueel zout toe. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de za'atar met de van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee. Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes. Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de labneh.

bereidingstip:

De structuur van tartaar is wat losser dan die van gehakt. Tartaar mag ook nog wat rood blijven na het bakken (zoals biefstuk). Deze balletjes zijn daardoor net even anders.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017

Maaltijdsalade met Turkse balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met Turk­se bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 trostomaten
  • 100 g babyspinazie
  • 150 g frisse komkommermix rauwkost

Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal.

3
3
  • 300 g rundertartaar
  • 1 el za'atar

Doe de tartaar in een kom en voeg de za'atar, peper en eventueel zout toe.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.

5
5
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ½ el za'atar

Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de za'atar met de olie.

6
6

Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee.

7
7

Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig.

8
8

Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes.

9
9
  • 200 g koelverse labneh yoghurt dip

Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de labneh.

bereidingstip:

De structuur van tartaar is wat losser dan die van gehakt. Tartaar mag ook nog wat rood blijven na het bakken (zoals biefstuk). Deze balletjes zijn daardoor net even anders.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.