Maaltijdsalade met Turkse balletjes

Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.

515 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 5 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Doe de tartaar in een kom en voeg 2/3 van de za'atar, peper en eventueel zout toe. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.

  2. Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de za'atar met de van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee. Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes. Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de labneh.

  • bereidingstipDe structuur van tartaar is wat losser dan die van gehakt. Tartaar mag ook nog wat rood blijven na het bakken (zoals biefstuk). Deze balletjes zijn daardoor net even anders.

Maaltijdsalade met Turkse balletjes

Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig