Italiaanse lettersoep
Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.
480 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
4
500 g
2 el
690 g
1
1 l
100 g
300 g
15 g
8
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 03 - Alles in een kom
Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.
Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.
- serveertipRoer wat Parmezaanse kaas door de soep.
Italiaanse lettersoep
Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.
Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.
serveertip:Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
4 stengels bleekselderij
500 g geschrapte worteltjes
2 el traditionele olijfolie
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
1 groentebouillontablet
1 l water
100 g lettervermicelli
300 g kipgehakt gekruid
15 g verse basilicum
8 volkoren soepstengels




