bewaar
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
bewaar

Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

25 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

basmatirijst

30 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden uien

380 g

scharrel kipdijfilets

400 g

kastanjechampignons

2 el

tarwebloem

1

kippenbouillontablet

150 ml

water

400 g

broccolirijst

20 g

verse selderij

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.

3

Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig