Mac and cheese met ham en broccolirijst
Mac and cheese met ham en broccolirijst

Mac and cheese met ham en broccolirijst

Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.

20 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

kippenbouillontablet

750 ml

water

250 g

volkorenmacaroni

100 g

roasted ham

100 g

cheddar aan stuk

20 g

verse selderij

150 g

roomkaas met bieslook

450 g

diepvries tuinerwten

400 g

broccolirijst

Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.

Aan de slag

1

Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.

2

Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.