Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
Kaas en peper: eigenlijk heb je niet veel meer nodig. En lekker dat het is!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g koelverse broccoliroosjes
- 50 g Kalamata-olijven zonder pit
- 50 g ongebrande walnoten
- 6 el volle yoghurt
- 1 el balsamicoazijn
- 500 g verse spaghetti all'uovo
- 90 g Parmigiano Reggiano-poeder
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
- Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes in kwarten. Halveer de olijven en hak de walnoten grof. Meng de yoghurt en balsamicoazijn tot een dressing. Kook de broccoli 3 min., giet af en laat afkoelen onder koud stromend water (blancheren). Meng de broccoli met de olijven en walnoten. Besprenkel met de dressing.
- Kook in de andere pan de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de hete spaghetti terug in de pan. Meng de kaas met de olie, 6 el heet kookvocht (per 4 personen) en peper tot een smeuïg mengsel. Meng goed door de nog hete spaghetti. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de broccolisalade.
combinatietip:
Toch graag wat vlees aan het gerecht toevoegen? Meng dan wat gebakken spekjes door de broccolisalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 77 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 360 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
- 800 g koelverse broccoliroosjes
Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes in kwarten.
- 50 g Kalamata-olijven zonder pit
- 50 g ongebrande walnoten
- 6 el volle yoghurt
- 1 el balsamicoazijn
Halveer de olijven en hak de walnoten grof. Meng de yoghurt en balsamicoazijn tot een dressing.
Meng de broccoli met de olijven en walnoten. Besprenkel met de dressing.
- 500 g verse spaghetti all'uovo
Kook in de andere pan de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
- 90 g Parmigiano Reggiano-poeder
- 4 el traditionele olijfolie
Doe de hete spaghetti terug in de pan. Meng de kaas met de olie, 6 el heet kookvocht (per 4 personen) en peper tot een smeuïg mengsel.
Meng goed door de nog hete spaghetti. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken.
- 1 tl versgemalen peper
Breng op smaak met extra peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de broccolisalade.
combinatietip:
Toch graag wat vlees aan het gerecht toevoegen? Meng dan wat gebakken spekjes door de broccolisalade.