Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

590 kcal

25 min. bereiden

4.2/5

(13)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram extra geurige basmatirijst

    extra geurige basmatirijst

  • 270 gram varkenshaas

    varkenshaas

  • 2 eetlepel (arachide)olie

    (arachide)olie

  • 1 eetlepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 400 gram verse ananasstukjes

    verse ananasstukjes

  • 200 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 7.5 gram verse munt

    verse munt

  • 150 gram rauwkost radijsmix

    rauwkost radijsmix

  • 2 eetlepel zoete chilisaus

    zoete chilisaus

2017 week 37-38 - 2017 week 37-38

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.

  3. Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.

  4. Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.

  • combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.

Wat vond je van dit recept?

Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig