Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.
590 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram extra geurige basmatirijst
extra geurige basmatirijst
270 gram varkenshaas
varkenshaas
2 eetlepel (arachide)olie
(arachide)olie
1 eetlepel kerriepoeder
kerriepoeder
400 gram verse ananasstukjes
verse ananasstukjes
200 ml kokosmelk
kokosmelk
1 komkommer
komkommer
7.5 gram verse munt
verse munt
150 gram rauwkost radijsmix
rauwkost radijsmix
2 eetlepel zoete chilisaus
zoete chilisaus
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 week 37-38 - 2017 week 37-38
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
- combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.
Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
combinatietip:Lekker met fijngesneden rode peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g extra geurige basmatirijst
270 g varkenshaas
2 el (arachide)olie
1 el kerriepoeder
400 g verse ananasstukjes
200 ml kokosmelk
1 komkommer
7½ g verse munt
150 g rauwkost radijsmix
2 el zoete chilisaus




