Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.
590 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
270 g
2 el
1 el
400 g
200 ml
1
7.5 g
150 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 week 37-38 - 2017 week 37-38
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
- combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.
Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
combinatietip:Lekker met fijngesneden rode peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g extra geurige basmatirijst
270 g varkenshaas
2 el (arachide)olie
1 el kerriepoeder
400 g verse ananasstukjes
200 ml kokosmelk
1 komkommer
7½ g verse munt
150 g rauwkost radijsmix
2 el zoete chilisaus




