Citroentortelloni & garnalen
Citroentortelloni & garnalen

Citroentortelloni & garnalen

Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker!

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

½

citroen

20 g

verse platte peterselie

6 el

extra vierge olijfolie

2

courgette

500 g

verse tortelloni ricotta di bufela e limone

150 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Boen de ½ citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof en doe samen met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, ⅔ van de olijfolie, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

2

Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de tortelloni af en schep door de courgette. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de kruidenolie.

tip

combinatietipLekker met waterkers.