Gevulde pasta met tomatensaus
De tomaten rooster je eerst voor je er saus van maakt. Waarom? Dat geeft extra veel smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgette
- 400 g rivolo cherrytomaten
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml kookzuivel
- 41 g Maggi Markt Toscaanse tagliatelle courgette & olijven
- 500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes van een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en verdeel over de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 15 min. boven elkaar in het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groenten om.
- Neem de groenten uit de oven. Doe de tomaten met de kookzuivel en Toscaanse kruidenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper. Doe in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus over diepe borden en verdeel de pasta en courgette erover.
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 960 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gevulde pasta met tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde pasta met tomatensaus
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 courgette
Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes van een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 400 g rivolo cherrytomaten
Halveer de tomaten en verdeel over de andere met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 el traditionele olijfolie
Besprenkel de groenten met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 15 min. boven elkaar in het midden van de oven.
Wissel de bakplaten halverwege en schep de groenten om.
- 250 ml kookzuivel
- 41 g Maggi Markt Toscaanse tagliatelle courgette & olijven
Neem de groenten uit de oven. Doe de tomaten met de kookzuivel en Toscaanse kruidenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
Breng op smaak met peper. Doe in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken.
- 500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de saus over diepe borden en verdeel de pasta en courgette erover.
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.